Uitrol glasvezelnetwerk voor heel Purmerend

Gepubliceerd door Eveline op

Bij de inwoners en ondernemers van Purmerend is steeds meer vraag naar en behoefte aan sneller internet. Hiervoor is een snelle verbinding nodig. Dit kan gerealiseerd worden door de aanleg van een glasvezelnetwerk voor woningen, winkeliers en bedrijven in stedelijk gebied. Via glasvezel kan immers veel meer uitwisseling van gegevens plaatsvinden.

In 2018 zijn we vanuit de gemeente gestart met het onderzoeken hoe de gemeente Purmerend het realiseren van glasvezel in de stad kan versnellen c.q. kan stimuleren. Hierover is inmiddels een concreet resultaat bereikt. Daar ben ik trots op.

KPN heeft aangegeven in Purmerend een toekomstvast glasvezelnetwerk te willen aanleggen. Daarmee wil KPN zo’n 34.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting die mogelijkheid biedt voor snel internet en andere doeleinden. De aanleg van glasvezel zal in 6 deelprojecten worden gerealiseerd (Purmer, Wheermolen, Overwhere, Gors, Weidevenne en Centrum/Zuidoost Beemster) en neemt ongeveer 3 jaar in beslag.

Ik ben ervan overtuigd dat de aanleg van een glasvezelnet veel voor de stad zal betekenen en een positief effect heeft op de doorontwikkeling en innovatie binnen diverse sectoren in de stad.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *