Uitvoering schoolmusicals in P3 en H20: cultuur moet je beleven

Gepubliceerd door Eveline op

Deze week zijn de uitvoeringen van de schoolmusicals gestart. Maar liefst 19 scholen uit Purmerend en Beemster voeren hun eindmusical op in Poppodium P3 en E-sportcentrum H20.

Het is één van de projecten die we vanuit de gemeente doen in het kader van cultuureducatie en waar ik ongelofelijk trots op ben. Sinds vijf jaar bieden we scholen de mogelijkheid om de eindmusical op te voeren op de planken van het theater en poppodium. Met alle coronamaatregelen én de verbouwing van theater de Purmaryn hebben we voor dit jaar gezocht naar een alternatief. Dit is goed gevonden in een “hybride” vorm waarbij per kind 2 bezoekers op locatie kunnen kijken. Tegelijk wordt via YouTube livestream uitgezonden, zodat anderen de musical vanuit huis kunnen bekijken.

Cultuur moet je beleven. Daarom vind ik het zo belangrijk dat alle kinderen in aanraking komen met verschillende vormen van cultuur. Het biedt kinderen de mogelijkheid om zich in de volle breedte te ontwikkelingen en hun talenten te ontdekken op alle vlakken. Om nog meer kennis te maken met acteren, zingen, dansen is er ook dit jaar weer voor alle klassen die mee doen een speciale workshop van Carlo Boszhard georganiseerd en biedt het NKT  ondersteuning bij de repetities.

De komende twee weken zijn er 26 voorstellingen. We geven ruim 750 kinderen uit groep 8 de ervaring mee hoe het is om op een groot podium voor publiek op te treden en natuurlijk het applaus in ontvangst te nemen. Zoals het in theaterland gebruikelijk is, wens ik alle kinderen heel veel toi toi toi!  

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *