Voetbalverenging ZOB

Gepubliceerd door Eveline op

De voetbalvereniging Zuidoostbeemster (ZOB) bestaat sinds 1956 en heeft zich ontwikkeld tot een vereniging met een eigen stijl, traditie en gebruiken. De vereniging trekt niet alleen leden uit de Beemster, maar ook uit de gemeente Purmerend. 

Het is een gezonde vereniging met ruim 800 leden van alle leeftijden, verdeeld over 45 teams. Ook telt de club 40 mini’s, kinderen van 5 jaar die zich spelend voorbereiden op voetbal. Jan Stekelenburg   is voorzitter en leidt ons over het complex “Zuidoosterpark” aan de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster. Er hebben net een aantal werkzaamheden plaatsgevonden, waardoor het mogelijk werd een volwaardig veld toe te voegen. Ook is er bij het clubhuis een fraai overdekt terras gekomen. Het hele complex staat er piekfijn bij.  

We spreken over het verschil dat je in de loop der jaren ziet binnen verengingen. Het is lastiger om overal voldoende vrijwilligers voor te krijgen. ZOB heeft dit praktisch opgelost. Er is nog steeds een hele trouwe groep vrijwilligers die zich inzet voor onderhoud en het schoonhouden van alles. Dat is echt geweldig. De bardienst wordt op een andere manier ingevuld. Jongeren tussen de 18 en 22 jaar uit de Beemster draaien voor een kleine vergoeding bardiensten. Voor de jongeren een leuke manier om iets bij te verdienen en voor de club geeft dit continuïteit. Voor een aanvulling van het bestuur worden nog vrijwilligers gezocht. 

Kijkend naar de toekomst wordt vooral het contact en de korte lijnen met de gemeente genoemd. Dat zouden ze heel graag behouden ook straks in de nieuwe gemeente. Daarnaast is het wenselijk om het onderhoud van de velden bij Spurd onder te brengen, zodat dit op een zelfde manier geregeld wordt als bij de Purmerendse sportverenigingen. 

Ik ben onder de indruk van het mooie sportcomplex en de vele activiteiten die ZOB organiseert. Een prachtige vereniging!

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *