Week tegen de eenzaamheid 2015

Gepubliceerd door Eveline op

CDA geeft diversiteit eenzaamheid weer in tien posters

Eenzaamheid is één van de grote sociale problemen van deze tijd. Daarom doet CDA Purmerend deze week mee met de week tegen de eenzaamheid. In deze week wil het CDA mensen inspireren om met elkaar het gesprek te voeren over wat eenzaamheid is en wat we hier samen aan kunnen doen. Daarom plakte het CDA in de hele gemeente posters op die mensen aan het denken moeten zetten.

Van 24 september tot en met 3 oktober is de landelijke week tegen de eenzaamheid. Het CDA doet hieraan mee. Eveline Tijmstra, fractievoorzitter van het CDA “De diversiteit van eenzaamheid hebben we proberen weer te geven in tien verschillende posters. Wij hopen dat de posters anderen inspireren om met elkaar het gesprek te voeren over wat eenzaamheid is en wat we hier samen aan kunnen doen.”

Wat is eenzaamheid precies? Tijmstra “Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld is. In mijn algemene beschouwingen maakte ik de vergelijking met de spreuken van ‘Liefde is …’ Bij kleine zwart-wit tekeningen van een jongetje en een meisje met bovenaan de tekst ‘Liefde is…’ stonden onderaan allerlei teksten die vertelden wat liefde allemaal in kan houden. En zo is het ook precies bij eenzaamheid. Waar het bij liefde om het verwoorden van een positief gevoel gaat, gaat het bij eenzaamheid om een negatief gevoel. Een negatief gevoel dat voor iedereen verschillend is, maar één ding gemeen heeft: eenzaamheid is het gevoel hebben niet meer mee te doen in de samenleving. En juist die samenleving staat voor het CDA centraal. Dat is ook de reden dat we hier zo graag iets aan willen doen.”

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *