Winkelcentrum Weidevenne schoonste winkelcentrum van Purmerend

Gepubliceerd door Eveline op

én van mijn portefeuilles is de fysieke leefomgeving, oftewel alles in de buitenruimte. Vandaag schonken we aandacht aan een leefbare en schone buitenruimte bij winkelcentra.

Jaarlijks organiseert stichting Nederland Schoon een verkiezing van het Schoonste Winkelgebied.  Binnen Purmerend kwam het winkelcentrum in Weidevenne als schoonste winkelcentrum uit de bus. Het winkelcentrum scoorde als eindcijfer een 7,4, ten opzichte van een 7,0 in 2017.
Aan de verkiezing deden in heel Nederland 581 winkelgebieden mee. In Purmerend waren dat, behalve Weidevenne: het Gildeplein, Meerland, de Zwanebloem en het Centrum. De Zwanebloem in Gors deed dit jaar voor het eerst mee. Om tot de beoordelingen te komen, heeft Nederland Schoon winkelend publiek ondervraagd. Op basis daarvan en een aantal andere factoren, komt de ranglijst tot stand.

Goed om te zien dat de verkiezing dit jaar weer is uitgebreid met een winkelcentrum in Purmerend en dat de uitkomsten gebruikt worden om winkelgebieden nog aantrekkelijker te maken. Weidevenne scoort dit jaar nog beter dan vorig jaar en dat is de verdienste van de winkeliers – en het winkelend publiek natuurlijk, dat ook keurig het eigen afval weggooit. Dat is een groot compliment waard. Alleen samen kunnen we zorgen voor een schone en leefbare stad.

 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *