Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk

Gepubliceerd door Eveline op

Het oude Kerkhof aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. Een prachtige plek, waarbij vrijwilligers ervoor gezorgd hebben dat alles weer opgeknapt is en bijgehouden wordt. Een plek waarbij naast de historie ook aandacht is voor kunst. Met steeds wisselende exposities wordt hier een diversiteit aan werk getoond.

Bij cultuur denken mensen al snel bij de grote evenementen als Reuring of het aanbod van de grote instellen zoals theater de Purmaryn, Wherelant of de muziekschool. Maar juist ook de vele kleinere initiatieven leveren een grote bijdrage een het culturele aanbod in Purmerend. Ik vind het dan ook heel erg leuk dat ik de expositie van Marsha Metselaar mag openen. Bij de omschrijving op de website over haar werk spraken een aantal zinnen mij enorm aan. “Het is als speelgoed voor volwassenen, gemaakt om naar te kijken. De onderwerpen refereren aan dromen, indrukken en belevenissen van alledag.”

Zolang je kind bent zit je vol met fantasie, verbeeldingskracht en kan je jezelf helemaal verliezen in een zelfbedacht verhaal, alles is mogelijk en niets is gek. Wat jammer is het dat je dat kwijtraakt als je ouder wordt. En het lijkt alsof je dan alleen nog maar kan praten over alles dat er niet goed gaat in de wereld. Ik kom geen verjaardag mee door zonder gesprekken over alles wat er niet goed gaat. Terwijl als je om je heen kijkt er zo verschrikkelijk veel mooie dingen zijn. Niemand houdt ons tegen om op ontdekkingstocht te gaan, je verbeeldingskracht te gebruiken, nieuwe mensen te leren kennen en van elkaar te durven leren met een open mind. Dan vertellen we niet alleen de spannende anekdotes over wat er allemaal niet goed gaat, maar vertellen we ook de verhalen van hoop, begrip en interesse in elkaar.

Waarom zeg ik dit? Dit zeg ik omdat kunst hierbij een prachtig middel vormt voor verbinding. Ik hoop dat deze expositie bijdraagt aan het prikkelen van de verbeeldingskracht van mensen en dat het aanzet tot dromen en het vertellen van mooie verhalen naar elkaar.

Meer informatie over het kerkhofje en de activiteiten die er plaatsvinden:
www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl

Meer informatie over het werk van Marsha Metselaar:
www.marshametselaar.nl


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *