Kunst na Arbeid: zoveel mogelijk mensen laten genieten van muziek

Gepubliceerd door Eveline op

Kunst na Arbeid is een muziekvereniging die sinds 1927 bestaat in Purmerend. De vereniging bestaat uit een orkest met een fanfarebezetting, dat wil zeggen dat er alleen gespeeld wordt op koperblaasinstrumenten. De kern van de vereniging: zoveel mogelijk mensen laten genieten van muziek. We maken kennis met Trees en Ton, twee gepassioneerde bestuursleden. Er wordt iedere week geoefend in P3 aan een veelzijdig repertoire uiteenlopend van klassiek naar modern, maar ook de muziek van bekende tv-series of films.  Al deze muziek wordt door ongeveer 40 actieve leden gespeeld.

Samen met Harmonie Crescendo is er een opleidingsorkest voor alle leeftijden. Dit jeugdorkest moet het voor jongeren makkelijker maken om in te stromen. Jongeren kunnen kennismaken met een instrument en kunnen na korte tijd al meespelen in het orkest. Het blijft ondanks vele inspanningen een uitdaging om nieuwe jonge leden aan de vereniging te binden. Een ontwikkeling die je helaas bij meerdere verenigingen ziet.

Verder praten we over het effect van Corona voor de vereniging en de uitdagingen, want die waren er zeker. Repetities konden niet doorgaan en met de verplichte 1,5 meter afstand kan je geen concert geven. Samen muziek maken, wat de kern is van de vereniging, kon niet meer en door het uitblijven van concerten bleven ook de nodige inkomsten weg. Het bestuur heeft actief contact met de leden contact gehouden, is bij iedereen langsgegaan en ledenvergaderingen gingen online door. Samen lukt het om deze lastige periode op een goede manier door te komen. Dat er nu weer concerten in het vooruitzicht staan is ook heel erg fijn.
 
Er staat de komende tijd weer genoeg op het programma. Op 9 april doet Kunst na Arbeid mee met de Openbare Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Op 14 mei wordt er een concert gegeven in het buurthuis in Wijdewormer en op 19 juni vindt samen met Crescendo de Top 2000 plaats, waarschijnlijk in P3. Het zomerconcert staat gepland en ook in het najaar vinden twee concerten plaats. Lijkt het je leuk om een keer bij op een optreden te kijken of een proefles mee te doen, kijk dan op de website van Kunst na Arbeid voor meer informatie: https://kna-purmerend.nl

Het was een ontzettende leuke kennismaking met een prachtige vereniging.

Categorieën: Werkbezoek

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *